Vinnare av namntävlingen!

Justyna Jonsson är den glada vinnaren av en nyligen avslutad tävling där allmänheten kring Campus Valla i Linköping bjöds in för att komma med namnförslag till en ny buss som ska trafikera området. Det vinnande namnet, ”rUlla”, valdes bland hundratals kreativa förslag. ”Jag har åkt dessa bussar tidigare. Det är spännande att tänka på hur tekniken kommer utvecklas framöver,” sade Justyna.

Ride the Future är ett innovativt forskningsprojekt som syftar till att utforska möjligheterna med självkörande bussar inom modern och hållbar stadsmobilitet. Projektet, som involverar en rad partners, testar självkörande bussar i området Campus Valla och Vallastaden. Att åka bussarna är gratis och har nyligen nått en betydande milstolpe med över 15 000 resenärer.

Nästa steg i projektet är att man kan boka bussen i förväg

Under 2024 vidareutvecklas projektet med att en On demand-tjänst läggs till, vilket innebär att man som resenär beställer var och när man vill bli upphämtad. På- och avstigningsplatserna på Campus och i Vallastaden kommer då också bli många fler än idag.

 

Lyssna på podcast om förarlösa fordon – inspelad på de självkörande bussarna!

Det första avsnittet av den nya podcasten TechRide handlar om hur självständig en förarlös bil egentligen ska vara. Vad händer när bilar börjar göra sin egen grej?

Här hittar du avsnittet ”Hur självständig ska egentligen en förarlös bil vara?”